Сейчас:
зима, ночь
Уличное освещение Электрощитовые Частные дома Офисные помещения Ландшафтное освещение Наружная реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ) підвищила з 1 червня тариф на електроенергію для населення на 10-40% залежно від обсягу споживання. Таким чином, з 1 липня ці категорії споживачів отримають нові платіжні документи за спожиту електричну енергію.

Відповідна Постанова №749 була прийнята НКРЕ 23 травня 2014 року і зареєстрована в Міністерстві юстиції України 29 травня 2014 року за №566/25343.

Тариф на електроенергію для багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також для гуртожитків незалежно від обсягу споживання виріс на 10% і складе 30,84 коп. за кВт•год.

Співвласники багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельні кооперативи/товариства, садові товариства, гаражно-будівельні кооперативи та установи виконання покарань платитимуть за електроенергію на 15% більше – 41,94 коп. за кВт•год.

Як пояснили в НКРЕ, рішення прийнято з метою приведення тарифів на електричну енергію в Україні для потреб населення до економічно обґрунтованого рівня.

За даними комісії станом на 1 травня 2014 року тарифи на електроенергію для населення відшкодовували лише 24% фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електроенергії. Тобто населення, зазначають в НКРЕ, фактично сплачувало в середньому ¼ реальної вартості електричної енергії.
Відзначимо, що КИЇВЕНЕРГО забезпечує електричною енергією практично всіх столичних споживачів.

При цьому близько 30% від потреб споживачів в електроенергії Компанія виробляє на власних енергогенеруючих потужностях – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а інші 70% – купує в Оптовому ринку електричної енергії (ОРЕ).

Новости
Архив новостей